Kristály és színterápia

Az ásványvilág, a kövek a Föld anyagainak kis részei. Rezgéseikkel üzeneteket közvetíthetnek lelkünknek és képesek továbbadni a kozmikus erőket. Mivel a tizenkét állatövi jegy is a kozmosz része, amelyeket meghatározott energiák befolyásolnak, kézenfekvő, hogy a kövek ereje és az állatövi jegyek bolygóinak ereje között összefüggés létezik. Minden ember konstellációja más, minden ember egyedi és nem hasonlít más lényre sem külsőleg, sem az életfeladatában, sem életcéljában. Itt használhatjuk fel a kövek erejét, mivel a kövek rezgései egy konstelláció bizonyos aspektusait befolyásolják. A kristályok titokzatos energiáit használhatjuk a testi-lelki-szellemi jólét növelésére, kiegyensúlyozásra. De használhatjuk a spirituális fejlődés támogatására, vagy a célok megvalósításának segítésére is. A kristályok, kövek - mint a növények is - egyfajta rezgést bocsátanak ki. Mivel az emberi test - így a szervek is - sajátos rezgésszámú energiával működnek, a hasonló rezonanciájú kövek gyógyító, harmonizáló hatással vannak rá.

Bár a színeknek az emberi szervezetre gyakorolt hatásával, kísérletekkel alátámasztott bizonyítását csak az 1900-as években kezdték meg, a színek terápiás hatóerejét már az ókori egyiptomiak, görögök is tudatosan alkalmazták. Panaszoktól függően a betegeket olyan helyiségbe fektették, melynek ablakait színes, főként piros, kék vagy ibolyaszínű anyagokkal takarták be. A kívülről jövő napsugarak rezgései ez által új minőségre tettek szert, s pozitívan hatottak az adott betegségre a test, lélek és a szellem területén is. A színterápiában alapvető feltétel, hogy tiszta színeket használjunk. A legtisztább színfrekvenciák természetes úton jöhetnek létre, és mindenki által hasznosíthatók.

A színek a fény különböző hullámhosszú megjelenési formái, minőségei. A színek állandóan körülvesznek bennünket, folyamatos sugárzással, rezgéssel befolyásolják a mindennapi életünket. Szerveink nem megfelelő működése sok - sok tünet, betegség alapja, melyet különböző blokkok, régi rossz emlékképek, de akár saját negatív gondolataink is okozhatnak.

Színterápiás módszernek nevezhetjük azt, amikor elmerülünk a természet színeinek megfigyelésében, egy-egy virág, fa, kristály, a barna föld, a napfelkelte narancsszínében, a kék ég és a tenger, illetve a folyók vízében tükröződő fényekben. De nézegethetünk, vagy festhetünk képeket, vagy lakásunkat díszíthetjük színes tárgyakkal, eszközökkel. Ruháink színével is harmonizálhatjuk diszharmonikussá vált szerveinket, lelkünket. ételeinket, italunkat a hangulatunknak, egészségünknek megfelelő színű zöldségekből, gyümölcsökből válogathatjuk össze.

A kristályok és a színek energiája feloldja a blokkokat, segít a szerveink, és csakráink harmonikus működésében, kisimítja testi, lelki és szellemi energiamezőnket.

Vissza